2011. április 12., kedd

Fokhagymás sült pulyakcomb

Ez egy nagyon egyszerűen elkészíthető - de annál finomabb - étel. Szintén olyan, ami mellett nem kell végig állnunk, hanem csak úgy "bedobjuk" a sütőbe és sül magától.
Elkészítés: a pulykacombokat beirdaljuk, s ezeket a kis nyílásokat jól megtöltjük fokhagymával.
Tepsibe helyezzük és köré nagyobb darabokra vágott hagymát és fokhagymát szórunk. A húst sózzuk, borsozzuk, s kevés olajat és vizet öntünk alá. Alufóliával letakarjuk s egy jó órán keresztül pároljuk. Ezután levesszük a fóliát és gyakran locsolgatva a pecsenyelével mindkét oldalát szép pirosra sütjük a husinak.
Amennyiben úgy látjuk, hogy kevés a pecsenyelé akkor tegyünk még alá némi vizet (ezzel elkerülhetjük, hogy leégjen a finom "ebédünk").
Sütés után pár percet pihentetjük a husikat, majd krumplival és savanyúsággal tálaljuk. 
Megjegyzés: a krumplit a Lidl-ben vettem (fagyasztott, héjás, fűszeres --- és nagyon finom :D), érdemes kipróbálni. Előnye: sütőben olaj nélkül süthető!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése