2011. április 5., kedd

Vörösboros marhapörkölt

Ezt az ételt Kedvesem névnapjára készítettem. Nem bonyolult, de időigényes, tehát akkor álljunk csak neki, ha van minimum 2 óránk rá.

Elkészítés: kb. 1 kg pörköltnek való marhahusit felkockázunk (én kisebbekre vágtam, így könnyebben puhul). Kb. 4-5 nagyobb fej hagymát apróra vágunk. 
Egy lábosban kevés olajon megpirítjuk a hagymát, majd rádobjuk a felkockázott húst, s fehéredésig jól átpirítjuk. Ezután megszórjuk pirospaprikával és 2 dl jó minőségű borral felöntjük. Felforraljuk. Forrás után sózzuk, borsozzuk (esetleg néhány szem borókabogyót tehetünk még bele) és lassú tűzön készre főzzük (kevergetni csak néha kell, s az elpárolgott "folyadékot" vízzel pótoljuk). Nyáron paradicsomot, paprikát is tehetünk a pörköltbe - ez különösen jó ízt ad neki (télen én egy kisdoboz paradicsompürét szoktam belerakni) . Galuskával, főtt burgonyával vagy tésztával tálaljuk.

Megjegyzés: a gyerekeknek a bor jellegzetes íze miatt nem ízlett...de nem szomorkodtunk ezen a párommal megettük mi :D!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése