Nemrég egy kedves barátnőmtől kaptam egy receptet: Pékkifli. Először megsütöttem, sajttal szórtam meg a tetejét, tehát egy sajtos kiflit kaptam. Aztán elkezdett motoszkálni bennem a gondolat, mi lenne, ha továbbfejleszteném ezt a receptet. Persze ehhez kellett az is, hogy fiaim azért nyúzzanak, hogy pizzás kiflit vagy csigát süssek nekik. Így én elkezdtem recepteket keresni pizzás kiflire, de a Pékkifli annyira finom volt, hogy azt az ízt nem szerettem volna lecserélni. Így 2 receptből csináltam egyet, akarom mondani azt is rögtön továbbfejlesztettem...hááát, ez sült ki belőle :D!
Tejfölös-baconos kifli és pizzás kifliHozzávalók (tehát a Pékkifli alapreceptje): 1/2 kg liszt, 1 ek. cukor, 1 cs. élesztő, 2,5 dl tej, 1 dl olaj, 1/2 ek. só
A tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávaló hozzáadásával tésztát gyúrunk. 1-1,5 órát kelesztjük. A megkelt tésztát kb. 10 egyforma darabra vágjuk, s gombóccá formáljuk. Pár percig pihentetjük, s ovális alakúra nyújtjuk, majd egyik végétől feltekerjük. Tepsibe helyezzük, s még egy kis ideig pihentetjük. Ezután hosszában bevágjuk, s a nyílás mentén picit a kezünkkel segítve szétlapítjuk (készítettem egy folyamatábrát, remélem ez segíti a megértést):
Ketchupból és pizzakrémből szószt keverünk és megkenjük a kifliket. Megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben megsütjük.
Mivel a boltokban számtalan változatát kaphatjuk ezeknek a kifliknek, stangliknak, ezért én egy másik fajtát is kitaláltam. A kifliket tejföllel kenem meg (előzőleg sót, borsot teszek bele), majd megszórom apróra vágott baconnal (vagy eleve már kockázottat veszek, így nem kell apróra vágni), sajttal, s hasonlóan járok el, mint a pizzás kiflinél. Be kell valljam, ez a fajta jobban ízlett a családban mindenkinek, mint a pizzás (bár ettől függetlenül az is elfogyott :D).
Remélem, aki kipróbálja nem fog csalódást okozni.Bátran ajánlom, hogy MERJÜNK kreatívak lenni (a konyhában is)!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése