Ezt az ételt most hétvégére készítettem el ebédre...de ennek története van. Én szoktam a húst saját recept alapján bepácolni, mártást készíteni hozzá stb., de most megláttam a Knorrnak a Gyros alapját, s gondoltam kipróbálom. Nekem csalódás volt, nem adta vissza teljesen azt az ízvilágot, amit én ki szoktam hozni ebből az ételből.
A recept, ami alapján én készítem a Gyrost itt található: http://www.mindmegette.hu/gyros-tal.recept.
Én mindig csirke- v. pulykamellből készítem (így figyelni kell, mert hamarabb megsül a husi, mint a recept írja), s mindig veszek még hozzá pitát is. Aki kipróbálja ezt a receptet nem fog csalódni :D!
Én is jobban szeretem magam fűszerezni az ételeket - ha lehet, frissen őrölttel vagy házilag termesztettel -, ritkán jönnek be az előre kevert csodák uniformizált ízei. A fokhagymakrém helyett is frissen aprítok pár gerezdet.
VálaszTörlésJó ötlet, hogy lilahagymát használtál, sokkal finomabb szerintem is! Én viszont a húst nem párolom a sütőben - kicsit főtt jellege lesz -, hanem az egy-két éjszakás pácolás után a falatnyi darabokra vágott húst egy wokban szoktam átsütni.
Ja, és a mártáshoz tejföl helyett írót és joghurtot használok, egy kis fetasajttal (ha lett juhtejből) kiegészítve.
Nekem sajna nincs wokom...de lehet, h. célszerű lenne beszerezni egyet?
VálaszTörlésA lilahagyma amúgy szerintem is jobban passzol ehhez, s a gyerekek is meg tudják enni.
Írót hol lehet kapni? Én már többször kerestem, de még soha nem találtam :(.