2011. február 27., vasárnap

Gyros

Ezt az ételt most hétvégére készítettem el ebédre...de ennek története van. Én szoktam a húst saját recept alapján bepácolni, mártást készíteni hozzá stb., de most megláttam a Knorrnak a Gyros alapját, s gondoltam kipróbálom. Nekem csalódás volt, nem adta vissza teljesen azt az ízvilágot, amit én ki szoktam hozni ebből az ételből.
A recept, ami alapján én készítem a Gyrost itt található: http://www.mindmegette.hu/gyros-tal.recept.
Én mindig csirke- v. pulykamellből készítem (így figyelni kell, mert hamarabb megsül a  husi, mint a recept írja), s mindig veszek még hozzá pitát is. Aki kipróbálja ezt a receptet nem fog csalódni :D!

2 megjegyzés:

  1. Én is jobban szeretem magam fűszerezni az ételeket - ha lehet, frissen őrölttel vagy házilag termesztettel -, ritkán jönnek be az előre kevert csodák uniformizált ízei. A fokhagymakrém helyett is frissen aprítok pár gerezdet.

    Jó ötlet, hogy lilahagymát használtál, sokkal finomabb szerintem is! Én viszont a húst nem párolom a sütőben - kicsit főtt jellege lesz -, hanem az egy-két éjszakás pácolás után a falatnyi darabokra vágott húst egy wokban szoktam átsütni.

    Ja, és a mártáshoz tejföl helyett írót és joghurtot használok, egy kis fetasajttal (ha lett juhtejből) kiegészítve.

    VálaszTörlés
  2. Nekem sajna nincs wokom...de lehet, h. célszerű lenne beszerezni egyet?

    A lilahagyma amúgy szerintem is jobban passzol ehhez, s a gyerekek is meg tudják enni.

    Írót hol lehet kapni? Én már többször kerestem, de még soha nem találtam :(.

    VálaszTörlés