2011. március 21., hétfő

Egész úton hazafelé azon gondolkodám...

..., hogy sütni kellene valamit, ha hazaérek. Gyorsan előkaptam a mamámtól tanult univerzális kelt tészta receptemet (kókuszos csigánál leírva), s sütöttem a családom nagy örömére egy jó adag fánkocskát (a kimaradt tojásfehérjéből pedig egy adag csurgatott tojásleves készült).
Amire mindenképpen ügyeljünk a fánk sütésénél: forró olajba süssük, alacsony hőfokon (alacsony "lángon"). Nagyon gyorsan megsülnek, s sülés közben is "dagadnak" még egy kicsit. 
Néhány fáziskép a készítésről illetve az eredményről:
a megkelt tészta

                                                                        szaggatás közben
                                                    sütés után és "lecsepegtetés" közben
                                                                    a végső eredmény

2 megjegyzés:

  1. Iza, a "forró olajba süssük, alacsony hőfokon" pontosan mit jelent?

    VálaszTörlés
  2. Bocs, úgy gondoltam, hogy az olaj forró legyen, de a "tűz" alatta kis lángon égjen...
    Iza

    VálaszTörlés