..., hogy sütni kellene valamit, ha hazaérek. Gyorsan előkaptam a mamámtól tanult univerzális kelt tészta receptemet (kókuszos csigánál leírva), s sütöttem a családom nagy örömére egy jó adag fánkocskát (a kimaradt tojásfehérjéből pedig egy adag csurgatott tojásleves készült).
Amire mindenképpen ügyeljünk a fánk sütésénél: forró olajba süssük, alacsony hőfokon (alacsony "lángon"). Nagyon gyorsan megsülnek, s sülés közben is "dagadnak" még egy kicsit.
Néhány fáziskép a készítésről illetve az eredményről:
a megkelt tészta
sütés után és "lecsepegtetés" közben
a végső eredmény
Iza, a "forró olajba süssük, alacsony hőfokon" pontosan mit jelent?
VálaszTörlésBocs, úgy gondoltam, hogy az olaj forró legyen, de a "tűz" alatta kis lángon égjen...
VálaszTörlésIza