2011. március 15., kedd

A téli hideg esték "klasszikus" vacsorája: bundáskenyér

Téli hideg estéken, amikor összefagyva hazaérkezünk bizony jól esik egy forró tea. Nálam ehhez a bundáskenyér társul (ahogy a fejes salátához a tojásos galuska :D). Elkészítése nem nehéz, bár egy kicsit "füstös" (értem ezalatt: sütés után egy nagy szellőztetés szükséges). Én  fél kg toast kenyeret használtam fel négyünknek, s ehhez 6 tojás kellett. A tojásokat felütöttem, sóztam, majd a kenyereket "belemártottam", s forró olajban közepes tűzön kisütöttem (nem lassan, mert akkor nagyon "megszívja" magát a kenyér olajjal, de nem is gyorsan, mert akkor hirtelen "megég" a tojásbunda a kenyéren, s nem sül át kellőképpen) - sütés közben egyszer megfordítottam, hogy mindkét fele egyformán süljön. A zsiradékból kiszedve papírtörlőre tettem, hogy a felesleges zsiradékot "felszívja". Citromos teával kínáltam. 
Megjegyzés: annyira ízlett mindenkinek, hogy talán egy szelet marad belőle...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése