2011. március 10., csütörtök

Egy ellenállhatatlan "csábítás" - Rablóhús

Nem is olyan régen akadtam rá egy nagyon tuti rablóhús receptre. Különlegessége, hogy sütőben is elkészíthető, s szerintem nagyon finom. A családomnak már többször, vendégeknek  pedig kétszer készítettem el, s mindenhol sikert aratott.
A receptet a következő link alatt találjátok:

Régebben már említettem, hogy szeretem a recepteket kicsit megváltoztatni. Ezzel is ezt tettem: sertéshús helyett csirke/pulyka húst használtam (ez hamarabb meg is sül - - - én egy picike vizet és zsiradékot is tettem alá), illetve nem volt otthon grillfűszerem, ez kimaradt, de szerintem nem veszítettünk vele semmit. 
Tipp: előre elkészített "pálcikát" a "nagyáruházakban" lehet kapni, szerintem megéri megvenni, s nem bajlódni a hurkapálcák faragásával.

 Köretként salátát szoktam hozzá kínálni, hogy ellensúlyozzam a sok "zsíros finomságot".

1 megjegyzés:

  1. Én is előre kihegyezett bambusz nyársakat szoktam használni. Barkácsáruházak grillosztályán is lehet kapni filléres áron.

    Amikor sütőben próbáltam rablóhúst készíteni, nekem nagyon hiányzott a faszén füstje és illata.

    VálaszTörlés